Gre Popping

Lid
Werkgroep BTB

De aanleiding dat ik in het Platform zitting neem is eigenlijk een verdrietige. Onze dochter werd namelijk geboren met spina bifida, in de volksmond “een open ruggetje”. De consequenties daarvan zijn heel verschillend, maar in ons geval bleek dat zij rolstoel gebonden door het leven moest gaan.
En dan ontdek je pas hoe weinig er is aangepast op allerlei gebied. De school waar ze heen ging was nieuw, maar wel met een zitkuil en hoe kom je daarin met een rolstoel? Dus dat moest al aangepast worden.
Maar wat zou het fijn zijn als er direct bij de aanvang van de bouw van huizen, wegen en openbare gebouwen rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. En dan hebben we het nog niet gehad over te hoge drempels, over aangepaste toiletten en over spullen die uitgestald staan op de trottoirs voor de winkels en waar je niet langs kunt met je rolstoel en rollator.
Kortom: werk aan de winkel en dat proberen wij als werkgroep BTB steeds weer door contact te hebben met de gemeente, zodat ook mensen met een beperking inclusief mee kunnen doen in ons mooie Heerde.