Op dinsdag 7 januari heeft PGH het vignet Waardering voor Toegankelijkheid toegekend aan de gemeente. In het verleden had de werkgroep BTB (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid) het gemeentekantoor en het Raadshuis geschouwd. Het gemeentekantoor werd destijds beoordeeld met een voldoende maar er waren ook enkele aanbevelingen ter verbetering. De gemeente is hierop direct aan de slag gegaan met het oplossen van alle knelpunten en kwam zo in aanmerking voor de waardering goed toegankelijk.

Daarom ontvangt wethouder Jan Berkhoff, verantwoordelijk voor het gehandicaptenbeleid in de gemeente, uit handen van BTB voorzitter Gerard Adema de groene sticker ‘Waardering voor Toegankelijkheid’. Belangrijk is dat iedereen het gemeentekantoor kan binnenkomen en zich direct welkom voelt, aldus de wethouder. De groene sticker is nu zichtbaar op de ruit bevestigd links van de ronde klapdeuren.

De werkgroep BTB heeft inmiddels ook de Aldi Heerde en Rozendal Electro geschouwd en positief beoordeeld met goed toegankelijk. De werkgroep wil graag meer schouwingen van winkels en gebouwen uitvoeren om een toegankelijke en inclusieve samenleving na te streven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met voorzitter Geard Adema of een mail sturen.