Onder dit motto heeft het Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH), samen met de Stichting Gehandicaptenbelangen Noordoost Veluwe, een bijeenkomst voor de politieke fracties van de gemeente Heerde georganiseerd op woensdag 20 september.

Deze bijeenkomst stond in het teken van de naderende gemeenteraadsverkiezingen op 18 maart 2018 en diende ervoor om de verschillende fracties met dit motto te confronteren. Onlangs heeft ook Nederland (als een van de laatste landen) het VN-verdrag inzake rechten van mensen met een (functie)beperking geratificeerd. Dit VN-verdrag bevat 22 Standaard Regels Gelijke Kansen, die door iedere gemeente nu dienen te worden toegepast.

Henk Beltman, adviseur van “Aandacht voor Iedereen”, gaf vanuit zijn praktijkervaring aan hoe andere gemeenten dit invullen. Het Platform reikte op die bijeenkomst de politiek enkele essentiële aanbevelingen aan, die het in de verschillende verkiezingsprogramma’s en uiteindelijk in het beleid van een nieuw college vertaald zouden wilden zien.

Onze medemens, die te maken heeft met een (functie)beperking, wordt nog te vaak geconfronteerd met een ongelijke behandeling, zoals bv slechte bereikbaarheid en toegankelijkheid van diverse gebouwen en objecten. Van gelijkwaardigheid is nog lang geen sprake.

Het Platform pleit voor inclusief beleid, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle burgers, dus ook voor die met een (functie)beperking. We dienen op voet van gelijkheid met elkaar om te gaan en op dat gebied is nog veel te verbeteren.

Iedereen, die naar aanleiding van de bijeenkomst of het bovenstaande vragen heeft, kan contact opnemen met PGH, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telnr 06-22424878.

De notitie ‘Meedoen is vanzelfsprekend’ kun je hier nalezen.