Onlangs was in de gemeenteraad van Heerde het item aan de orde om nieuwe tarieven voor invalidenparkeerkaarten vast te stellen. Op tafel lag een voorstel van B en W om deze tarieven voor 2020 fors te verhogen t.o.v. de prijs 2019. Het Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH) was in een eerder stadium al in verweer gekomen tegen de toenmalige prijzen en dus was dit verhogingsvoorstel helemaal uit den boze. Waarom zou een gehandicapte flink moeten betalen voor zijn\haar parkeerkaart en kan iedere andere automobilist overal in de gemeente vrij parkeren. Zeer onrechtvaardig vindt PGH.

Samen met andere belanghebbenden heeft PGH dan ook fors kritiek geuit op de verhogingsvoorstellen en dat heeft succes gehad. De argumenten sloegen aan en de gemeenteraad heeft nieuwe tarieven vastgesteld die nu beduidend lager liggen dan die van 2019. Daarbij neemt de gemeente de kosten voor een eventuele keuring voor haar rekening.

PGH vindt dat het nog veel eerlijker is om de kaart gratis te verstrekken, iets wat in veel gemeenten al gebeurt. We gaan er dan ook voor om het komende jaar alles op alles te zetten om de invalidenparkeerkaart voor 2021 gratis te maken