Na gedaan onderzoek is uit naam van het Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH) aan de firma Rozendal Home Electro te Heerde het predicaat Waardering voor Toegankelijkheid toegekend.

Het onderzoek is uitgevoerd door de werkgroep BTB (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid), onderdeel van voornoemd platform. Het onderzoeksrapport met bijbehorende sticker ‘Waardering voor Toegankelijkheid’ is op dinsdag 2 juli door Gerard Adema, voorzitter van de Werkgroep BTB, aan Gerrie Rozendal overhandigd. De waarderingssticker, als teken van waardering voor goede toegankelijkheid van de winkel, is vervolgens door door Gerrie op de winkelruit aangebracht, goed zichtbaar voor klanten en voorbijgangers.
Het platform PGH zet zich in voor de belangen van mensen met een (functie) beperking en beoordeelt daarom periodiek de openbare gebouwen en winkels in de gemeente Heerde. Rozendal Home Electro is goed toegankelijk voor de mensen die tot de doelgroep behoren en het Platform heeft de waardering daarvoor uitgedrukt met een sticker met de opdruk ‘Waardering voor goede toegankelijkheid’. In het kader van het project Toegankelijkheid openbare gebouwen en (winkel) bedrijven kunt u deze sticker al tegenkomen bij de entree van Aldi Supermarkt Heerde die de sticker enige weken geleden uitgereikt heeft gekregen.
Het Platform hoopt dat dit project bijdraagt aan de verbetering van de toegankelijkheid van alle openbare gebouwen in Heerde, winkels en bedrijven, zodat ook mensen met een (functie) beperking deze zonder extra moeite kunnen bezoeken.