Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH) zet zich onder andere al jaren in, samen met de gemeente, voor een goed en volledig rolstoel- fietspadennetwerk, met vlakke verharde paden van voldoende breedte.

De meeste al bestaande recreatieve fietspaden voldoen hier nu aan. Deze uiterst rolstoel-vriendelijk paden zijn ook goed bruikbaar voor scootmobiel gebruikers. De nu ontworpen route gaat daar waar het mogelijk is over deze paden, door de landschappelijk heel fraaie omgeving van Heerde. De totale route, die alle zorginstellingen met elkaar verbindt, is bijna 30 km lang. Omdat deze afstand echter niet voor iedere scootmobieler in één keer is af te leggen, zijn er daarom ook twee deelroutes van elk ca. 17 km aangegeven. Daarnaast zijn er nog meerdere kleinere "rondjes" mogelijk. De door de Werkgroep BTB van PGH ontworpen route en de samenstelling van de routekaarten zijn uitgevoerd in dezelfde opmaak als de al bestaande gratis fietsroutekaarten.

De scootmobielroutekaarten zijn eveneens gratis verkrijgbaar bij de toeristische informatiepunten (TIP's, voormalige VVV's) en alle zorginstellingen, in de gemeente Heerde. Deze nieuwe scootmobielroute is uniek voor Heerde en omgeving. Het is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van oud notaris Mr. J.W.J.M. Schurink. Hij besloot bij zijn afscheid als notaris, vanwege pensionering, "cadeaus onder couvert" te vragen. De opbrengst was bestemd voor voorzieningen voor mensen met een beperking. Zijn wens is gedeeltelijk al uitgevoerd door, de "Jan Nienhuisvereniging", een vereniging voor goede maatschappelijke doelen. In het plantsoen aan de S-bocht van de Eperweg staat daarvan al enige tijd een speciale rollator-vriendelijke zitbank. Van het andere deel van het cadeau is de scootmobielroute bekostigd. Waarom deze route de naam "Notaris scootmobielroute" heeft gekregen, is dan ook niet zo moeilijk te raden.